Kupovina i dostava

Kupovina putem internet prodavnice

Dobro došli na PetKlub internet prodavnicu! Slobodno razgledajte, a mi smo tu za sva pitanja.

Kao i na većini internet prodavnica, kupovinu obavljate prateći sledeće korake:

 

  1. Prijavite se u Vaš nalog (nije obavezno)
  2. Izaberete proizvod
  3. Dodate ga u korpu
  4. Iz korpe nastavite na plaćanje
  5. Upišete podatke potrebne za dostavu
  6. Odaberete način plaćanja
  7. Kliknete Poruči

Ukoliko u bilo kom trenutku ne možete da se snađete, imate pitanje u vezi sa proizvodom, ili se nešto desi prilikom poručivanja – kontaktirajte nas putem email-a: podrska@petklub.rs, ili nam pišite na društvenim mrežama.

Mi se trudimo da svi podaci o proizvodima (dostupnost, slike, opisi, dimenzije itd.) budu tačni i ažurirani, ali zbog velikog broja proizvoda može se desiti da se poneka greška potkrade. U tom slučaju nas kontaktirajte, i zajedno ćemo pronaći najbolje rešenje.

KAKO FUNKCIONIŠE

Proces naručivanja na našem sajtu

Naručite proizvod

Naručite proizvod iz našeg bogatog asortimana, minimalni iznos porudžbine je 500,00 din.

Plaćanje

Za sada je na PetKlub internet prodavnici moguće samo plaćanje pouzećem.

Dostava

Rok isporuke je 5 do 7 radnih dana od dana poručivanja.

Registracija

Da biste koristili PetKlub Internet prodavnicu možete i ne morate dovršiti proces registracije. Registracija kupcu omogućava čuvanje podataka o porudžbinama, listu želja, i čuvanje podataka o adresi kako bi naredne kupovine bile pojednostavljene.

Za sva pitanja u vezi obrade i čuvanja podataka posetite stranicu Uslovi korišćenja i Politika privatnosti.

Uslovi poručivanja

Putem Internet prodavnice omogućavamo Vam kupovinu većine proizvoda. Izuzetak su pojedini proizvodi koji se zbog veličine, lomljivosti ili sličnih razloga ne mogu kupiti putem internet prodavnice te je kod tih artikala navedena informacija da je kupovina moguća samo u PetKlub fizičkim prodavnicama. Molimo Vas da posebno obratite pažnju na proizvode koji su obeleženi rečenicom „moguće je da izgleda drugačije“, jer su to proizvodi koji mogu imati različite boje, oblike, dimenzije (na primer igračke za ljubimce, loptice i sl.) u odnosu na sliku koja je na sajtu. Na primer: moguće je da kod loptice za igru na sajtu koja je obeležena pomenutom rečenicom stoji slika plave loptice, a da kupac dobije lopticu koja je plavo-zelena. Kod proizvoda koji su ovako obeleženi, a zaista želite određenu boju, najbolje da je nas prvo kontaktirate.

Minimalni iznos porudžbine je 500,00 din (ne uključujući trošak dostave).

Po završetku procesa kupovine dobićete potvrdu porudžbine na e-mail adresu koju ste naveli u obrascu za kupovinu. U slučaju da eventualno nismo u mogućnosti isporučiti neki od naručenih proizvoda iz bilo kog razloga, neko iz našeg tima će Vas kontaktirati telefonski ili email-om kako bi se dogovorila isporuka zamenskog proizvoda ili eventualno otkazivanje porudžbine.

Sve cene u PetKlub internet prodavnici su izražene u dinarima sa obračunatim PDV-om i nema skrivenih troškova.

Pet Klub može porudžbinu odbaciti odnosno ne procesuirati ukoliko ustanovi da je došlo do zloupotrebe PetKlub Internet stranice ili ustanovi da su podaci na porudžbini nepotpuni odnosno netačni, naročito ukoliko s kupcem ne može stupiti u telefonski kontakt radi telefonske potvrde porudžbine.

Plaćanje

Za sada je na PetKlub internet prodavnici moguće samo plaćanje pouzećem, predstavniku kurirske službe koja dostavlja proizvod.

Dostava

Naručena roba dostavlja se isključivo na području Republike Srbije.

PetKlub ima ugovor sa nekoliko kurirskih službi, kako bi se obezbedila neometana i blagovremena dostava.

Rok isporuke je 5 do 7 radnih dana od dana poručivanja, a mi ćemo se truditi da Vaše porudžbine dobijete u najkraćem mogućem roku.

Isporuka je besplatna za sve porudžbine preko 3.000 dinara, dok se za manje porudžbine naplaćuje 250 dinara.

Porudžbine koje pristignu do 12h, biće obrađene i predate kurirskoj službi istog dana. Porudžbine koje pristignu nakon 12h biće obrađene sutradan.

Ukoliko imate bilo kakvih problema sa dostavom, molimo Vas da nas kontaktirate putem elektronske pošte: podrska@petklub.rs kako bismo mogli da Vam pomognemo.

Ispravnost pošiljke, reklamacije, povraćaj i zamena robe

Prodavac se obavezuje da će isporučiti proizvod koji je tehnički ispravan, ima ispravan rok trajanja, zapakovan je u originalnu ambalažu te odgovara vrsti i opisu proizvoda navedenom na sajtu  www.petklub.rs.

Slika koja ilustruje proizvod na Internet stranici ne mora odgovarati stvarnom izgledu proizvoda, posebno kod proizvoda obeleženih rečenicom „moguće je da izgleda drugačije“, i kupac takve proizvode ne može reklamirati na osnovu pogrešne slike.

Zadržavamo pravo na greške opisa, fotografija, cena i broja artikala zbog automatskog unosa artikala u sistem, kao i automatske potvrde porudžbine. U slučaju greške pisano ćemo Vas obavestiti putem email-a, i sa Vama dogovoriti rešenje problema.

Naručeni proizvodi pakuju se na način da tokom uobičajene manipulacije ne budu oštećeni.

Prilikom dostave robe, molimo Vas da proverite isporučenu robu, te eventualna oštećenja reklamirate osobi koja je dostavila robu. Ukoliko su na isporučenoj robi vidljiva spoljašnja oštećenja, kupac ima pravo da odbije preuzimanje naručene robe. Molimo Vas da uporedite dostavljene proizvode (vrstu i količinu dostavljenih proizvoda) sa računom i ukoliko nešto nedostaje ili je isporučen pogrešan proizvod, na licu mesta o tome obavestite dostavljača. Primalac i dostavljač na licu mesta zapisnički utvrđuju i svojim potpisom potvrđuju nedostatke. Molimo Vas da obratite pažnju na to da je provera ispravnosti pošiljke odgovornost kupca i da naknadne reklamacije u smislu količine i vrste dostavljene robe i vidljivih nedostataka nismo obavezni uvažiti.

PetKlub će u najkraćem mogućem roku, prvom mogućom dostavom, o svom trošku dostaviti artikle za koje se na gore navedeni način utvrdi da nedostaju u pošiljci ili da su dostavljeni u neispravnom stanju, ili će kupcu odobriti povraćaj novca, prema izboru kupca.

Kupac ima pravo na povraćaj robe u slučaju da proizvod ima materijalni ili kvalitativni nedostatak koji nije bilo moguće uočiti prilikom preuzimanja robe. U tom slučaju, molimo Vas da nam takav proizvod reklamirate kako bismo dogovorili povraćaj i zamenu takvog proizvoda ili povraćaj novca.

Pravo na odustajanje od ugovora zaključenog na daljinu

Vašu porudžbinu, u skladu sa čl. 28., čl. 34. i čl. 35. Zakona o zaštiti potrošača (Sl. glasnik RS, br. 62/2014) možete otkazati i od nje odustati bez navođenja razloga i dodatnih troškova u roku od 14 dana nakon preuzimanja proizvoda. U tom slučaju proizvod ćemo preuzeti nazad uz povraćaj novca ili ga zameniti za drugi proizvod, prema Vašem izboru. Robu ćemo preuzeti sami posredstvom dostavljača kurirske službe. Troškove jednog povraćaja i slanja zamenskih proizvoda snosi PetKlub, a direktne troškove eventualnih naknadnih povraćaja snosi kupac.

Ako odustanete od ugovora zaključenog na daljinu, povraćaj novca, uključujući i troškove isporuke, izvršićemo najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo primili obrazac za odustanak od ugovora, uz prethodno preuzimanje u posed vraćene robe, koristeći ista sredstva plaćanja koja ste Vi koristili u prvobitnoj transakciji.

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, Pet Klub će izvršiti povraćaj isključivo preko VISA, Maestro ili MasterCard, Amex i Dina metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

U slučaju da se saglasite sa korišćenjem drugog sredstva plaćanja za povraćaj plaćenog iznosa, zbog takvog povraćaja nećete snositi nikakve troškove.

Molimo Vas da obratite pažnju na mogućnost odgovornosti za umanjenje vrednosti robe koje nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili priroda, karakteristike i funkcionalnost robe.

X